Ark7

Ark7 är ett snabbt växande och utvidgande ungt arkitektkontor baserat i södra Helsingfors.

Våra chefplanerare Vesa Laukkanen och Mikko Rosti har över 20 års erfarenhet av varierande arkitektplanering och organisering av byggprojekt, med skarp kompetens från minsta inredningsdetaljer till omfattande samhällshelheter. För tillfället har vi flera järn i glöden, med planeringsprojekt inom bostadsplanering, kommersiellt byggande, ombyggnader, modulära byggnader, offentliga byggnader, inredning, konceptplanering samt stadsplanering. Det omfattande arbetet och projektorganiseringen har även byggt upp ett dynamiskt nätverk nära oss, bestående av specialister, konsulter, leverantörer, byggbolag och arkitektkolleger, som vi direkt samarbetat med för att kunna axla större projekt.

Planeringsverksamheten hos oss baserar sig på kompetens och yrkeskunnande. Vi tror på att de bästa designlösningarna utvecklas i interaktionen mellan kunden, planeringsteamet och alla bidragande parterna. Vi anser att även vardagsarkitektur bör vara högklassigt, och ett fokus för innovationer samt konceptarbete.

Vår målsättning är att varje projekt bör bidra till sitt arkitektoniska närmiljö samt även främja den större stadshelheten. Allt detta kräver konstant konceptarbete kombinerat med strävan att kunna utveckla nuvarande lösningar och existerande praxis. Med dessa principer som grund för arbetet försäkrar vi uppfyllandet av kundens målsättningar.

Våra projekt planeras genom kunnig produkt- och byggnadsinformationsmodellering, därutöver är vi kompetenta inom rendering, visualisering samt grafisk design.

Vesa Laukkanen, Arkitekt SAFA

Mikko Rosti, Arkitekt SAFA

Hannele Lahtinen, Arkitekt SAFA

Iiro Juntti, Arkitekt

Kimmo Roponen, Arkitekt SAFA

Robert Hanson, Arkitekt

Alex Oljemark, Arkitekt

Hanna-Mari Ikonen, Tekn. kand.

Maisa Tirkkonen, Tekn. kand.


Kontakt:

förnamn.efternamn@ark7.fi